Høreapparat

JUSTERING AF DINE HØREAPPARATER

– uanset hvor du befinder dig

Hos Din lokale høreklinik har vi mulighed for at udføre fjernjustering – næsten uanset hvor du befinder dig i landet eller udlandet, er det muligt at få justeret dine høreapparater. Du behøver ikke at møde op i klinikken.

Langt de fleste nye høreapparater kan justeres på afstand via smartphone tablet eller pc. Det er smart hvis du ikke har mulighed for at komme til os. Du skal blot huske at sige, at du ønsker fjernjustering af dine høreapparater ved en af dine første aftaler i klinikkerne, så vi kan få den rette godkendelse på.

Når du så sidenhen får behov for justering, kontakter du blot klinikken, så vi kan sætte tid af i kalenderen til dig og en audiolog.  

Vil du vide mere, så spørg din audiolog om det er muligt for dine høreapparater og hvordan det fungerer.

Læs herunder mere om hvilke mærker af høreapparater, vi tilbyder samt hvilke forskellige typer af høreapparater, der findes. 

Høreværn

Pas på din hørelse!
Hos Din lokale høreklinik kan vi bestille formstøbte høreværn til enhver situation.

Musikerværn kan bruges, når du udsættes for høje og kraftfulde lyde. Vi kan bestille med forskellige dB filtre. Ekstra dB filtre kan bestilles ved siden af.

Svømmepropper uanset om du er på stranden, i svømmehallen med familien eller tager et bad derhjemme, kan du nu holde ørerne fri for vand.

Sovepropper få en rolig og uforstyrret nattesøvn med behagelige sovepropper. Sover du meget let, eller snorker din partner eller skærer tænder; så er soveproppen optimal for dig. Du kan også bruge sovepropperne, hvis du har brug for ro f.eks. under flyvning eller anden transport.
Jagthøreværn – er i bero i øjeblikket.

Høreapparater

Hvilket høreapparat der passer dig bedst, afhænger af flere ting:

  • Dit høretab
  • Dine ønsker og behov – herunder din hverdag og dine interesser
  • Øregangens størrelse m.m.

Det er derfor vigtigt, at du sammen med vores audiologiassistenter finder de rigtige apparater, der passer godt, er lette at sætte i øret og ikke mindst får dig til at høre bedst. Vi starter med en gennemgående samtale af hvem du er og dine behov, når vi laver et nyt forløb med klienter. Det er både gennem høreprøve men også i høj grad samtale, at vi sporer os ind på, hvilket menneske, vi har i stolen, og hvordan vi bedst muligt hjælper.

Husk på, at du skal bruge dem hver dag!

Mærker

Vi er en uafhængig klinik, hvilket betyder, at vi ikke er ejet af eller er ”i lommen på” nogen producenter. Vi har derfor mulighed for at vælge lige hvilke apparater, vi har lyst til at forhandle.

Derfor er vi endt på vores i øjeblikket favoritter – og med et bredt udvalg, så vores klinter kan føle sig trygge ved, at vi anbefaler det apparat, der passer bedst til lige deres høretab og livsstil.

Vi forhandler høreapparater fra de førende producenter GN ResoundStarkey, Phonak,  Widex,  og Oticon . Du læser mere om de enkelte mærker og deres modeller ved at klikke på navnene i teksten ovenfor.

Der findes et hav af forskellige mærker på markedet, men der findes også nogle definerede typer, du kan læse mere om her:

Overordnet set findes der to typer apparater:

  • Bag-øret høreapparater – som man placerer bag øret, og hvor en receiver ledning fører lyden ind i øret.
  • I-øret høreapparater – som man placerer inde i øret, i nogle tilfælde en meget diskret og næsten usynlig løsning.

Begge typer kommer I et hav af udgaver, og vi prøver at gennemgå nogen herunder. Der kommer jævnligt helt nye modeller, som har nye egenskaber, og vi opdaterer os altid på det nyeste på markedet.

Der findes i øjeblikket to udgaver af batteri til høreapparater. Det ene er med udskiftelige batterier, du får tilsendt gennem den producent, der har udbuddet, eller genopladelige høreapparater, hvor der medfølger en oplader.

Bluetooth

De fleste moderne høreapparater kan anvende Bluetooths trådløs teknologi til streaming af lyd. Bluetooths er baseret på udveksling af data mellem et eller flere elektroniske enheder og findes i mange elektroniske enheder, mobiltelefoner, tablets, biler, smartwatchs og høreapparater.
Bluetooth er genialt i høreapparater, da man på denne måde kan streame lyd fra telefonen eller computeren. Det være sig både telefonopkald og lydbøger, musik, eller lyd fra Tv’et.

Bluetooth høreapparater og håndfri telefoni
Med Bluetooth kan du streame opkald fra din mobil direkte op i dine ører. Mange af de nyeste høreapparater har også fuldstændig håndfri telefoni, hvor du kan tage telefonen via høreapparaterne og både høre og tale direkte fra dem – du kan ta etelfonen ved et tryk, klik eller en bevægelse – alt efter høreapparatstype og mærke.

Siden Bluetooth i høreapparater blev introduceret, har man også udviklet teknologien til at kunne fjernjustere høreapparater. Dette giver en enorm frihed og fleksibilitet til høreapparatbrugere.

Bluetooth høreapparater til Apple og Android telefoner

iPhone – Høreapparater der understøtter Apples telefon-enheder
Høreapparater med Bluetooth benytter sig primært af to specialiserede former for Bluetooth, der understøtter Apples IOS system. Den ene er MFI ”made for iPhone”, der tillader IOS enheder fra Apple, såsom iPhone og IPad, til at streame lyd og telefonopkald direkte ind i dine høreapparater. Enkelte benytter sig af en helt standard Bluetooth-teknologi. Det vil sige, at du kan koble langt de fleste Bluetooth lyd-enheder direkte til dine høreapparater.

Android – høreapparater der understøtter androide mobilenheder
De sidste par år har det også været muligt at forbinde Android telefoner til høreapparater. Når det gælder Android telefoner, kan det være lidt mere uoverskueligt at finde frem til hvilke telefoner, der fungerer til høreapparater. Androide telefoner produceres af hundredvis af forskellige producenter, som ikke alle har valgt at inkludere teknologi til streaming af lyd i høreapparater i alle deres modeller. Vi har dog et nogenlunde overblik over de gængs modeller i klinikkerne, så vi kan rådgive dig til høreapparater, der passer til din telefon.

Priser på høreapparater 

Du finder vores oversigt over priser på høreapparater her

Garanti på høre apparater
De fire år, du har garanti på dine høreapparater, kan du gratis hente kupler og filtre til dit høreapparat i vores klinikker. Batterier er betalt af  den respektive Region til den enkelte borger, og kan for nuværende bestilles her.